Το 1980 η οικογένεια Bascunan από τη Χιλή είχε εκτροφείο σαλιγκαριών για εξαγωγή στην γαλλική αγορά τροφίμων. Οι εργάτες στο εκτροφείο παρατήρησαν πόσο γρήγορα θεραπεύονταν τα μικρά κοψίματα χωρίς μολύνσεις και ουλές και επίσης μια ασυνήθιστη απαλότητα στα χέρια τους. Ο κύριος Fernando Bascunan που ήταν ιατρός ενδιαφέρθηκε να βρει γιατί συνέβαινε αυτό.
Αυστηρές επιστημονικές μελέτες πάνω στην έκκριση του Χιλιανού σαλιγκαριού ¨ Helix Aspersa Muller ¨ επιβεβαίωσαν ότι περιέχει έναν ασυνήθιστο συνδυασμό φυσικών ουσιών που έχουν αποδεδειγμένα ωφέλιμες ιδιότητες για το δέρμα του ανθρώπου.
Χρειάστηκαν δεκαπέντε χρόνια για την ανάπτυξη της έκκρισης του σαλιγκαριού σε μια θεραπευτική καλλυντική κρέμα. Η Elicina έχει κατοχυρωμένη πατέντα από τον World Organization of Patents στη Γενεύη. Η Elicina τοποθετήθηκε στην αγορά της νοτίου Αμερικής το 1995.
Σήμερα χιλιάδες σαλιγκαριών εκτρέφονται προσεκτικά και διατηρούνται σε συνθήκες παρόμοιες με το φυσικό τους περιβάλλον χωρίς να προκαλείται καμία βλάβη σε αυτά κατά τη συλλογή της έκκρισης τους.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ELICINA
Η οικογένεια Bascunan εκτρέφει χιλιάδες σαλιγκάρια. Χρησιμοποιούν εξειδικευμένο προσωπικό ατόμων που τα συντηρούν στο εκτροφείο με καθημερινή φροντίδα σε ιδανικές συνθήκες υγρασίας, θερμοκρασίας, υγιεινής και διατροφής. Δεν χρησιμοποιούν οποιαδήποτε χημικά για αυτό τα σαλιγκάρια είναι σαν να βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Μέσω ενός μυστικού τρόπου, που φυλάσσεται από την οικογένεια Bascunan, συλλέγονται οι εκκρίσεις του σαλιγκαριού. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ ασφαλής για τα σαλιγκάρια.
Οι εκκρίσεις που μοιάζουν με ορό, στέλνονται στο εργοστάσιο φαρμακευτικών καλλυντικών, Lacofar Ltd στη Χιλή, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διεξαγωγή των μικροβιολογικών και βακτηριολογικών ελέγχων που απαιτούνται από το Υπουργείο Υγείας της Χιλής. Αφού τελειώσουν αυτές οι αναλύσεις η Lacofar Ltd προχωρά στη διαδικασία ανάμειξης του 80% των εκκρίσεων με το 20% των λοιπών συστατικών, με σκοπό να γίνουν στο τελικό προϊόν, νέοι έλεγχοι σταθερότητας. Τελικά η κρέμα Elicina συσκευάζεται σε βαζάκια ώστε να διοχετευθεί στις διαφορετικές αγορές που την έχουν κάνει διάσημη σε όλο τον κόσμο.
Η Elicina διατηρείται για 3 χρόνια σε θερμοκρασία δωματίου.
Παράγεται μέσω μιας κατοχυρωμένης διαδικασίας με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Νο. 38.615 και προστατεύεται από τον World Organization of International Property που εδρεύει στη Γενεύη της Ελβετίας.