Λεκέδες γήρατος ή ορμονικούς λεκέδες (Μέλασμα)

Το Μέλασμα και άλλες δερματικές δυσχρωμίες που κάνουν σκούρο το δέρμα, συμβαίνουν στην επιδερμίδα –την εξωτερική στιβάδα του δέρματος – όταν παράγεται υπερβολική ποσότητα μελανίνης (ουσία που δίνει χρώμα στο δέρμα), και αποθηκεύεται μέσα στο δέρμα.

Για να απαλαγείτε από το μέλασμα, πρέπει να αρχίσει η διαδικασία ανανέωσης του δέρματος και να διατηρηθεί για κάποιο διάστημα (2-4 μήνες). Τότε για να αποφευχθεί η επανεμφάνιση στο μέλασμα πρέπει να γίνει ένα σχέδιο πρόληψης με αποφυγή του ήλιου: να αποφύγετε δηλαδή την έκθεση στον ήλιο με οποιοδήποτε κόστος! Αυτό σημαίνει αποφυγή των UVA και UVB, χρησιμοποιώντας  αντιηλιακό με δείκτη SPF 30, σε καθημερινή βάση.
Το μέλασμα προκαλείται είτε από μια φυσική διαδικασία –αύξηση παραγωγής της μελανίνης για την προστασία του δέρματος από τον ήλιο – είτε από εξωτερικές παρεμβάσεις όπως είναι η λήψη οιστρογόνων, αντισυληπτικών, ή την αλλαγή της παραγωγής των ορμονών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ή λόγω υπερευαισθησίας των κυττάρων στα φυσιολογικά επίπεδα ορμονών, εάν κατά τον ίδιο χρόνο συμβαίνει να υπάρχει μεγάλη έκθεση στον ήλιο.
Υπάρχουν αρκετά προϊόντα στην αγορά που αξιώνουν ότι βελτιώνουν την κατάσταση στο δέρμα που έχει επηρεαστεί από μέλασμα ή δυσχρωμία. Ισχυρίζονται ότι ενεργούν μειώνοντας την παραγωγή της μελανίνης από το δέρμα και ότι μειώνουν επίσης την αποθήκευση της μελανίνης. Τα περισσότερα προϊόντα συνδυάζουν το γλυκολικό οξύ με τη χημική υδροκινόνη για να λευκάνουν το δέρμα επειδή το τελευταίο δρα σαν λευκαντικός παράγων.Καθώς παράγεται ολοένα και λιγότερη μελανίνη και καθώς η δράση του γλυκολικού οξέος απολεπίζει το ήδη σκούρο δέρμα, αυτό το δέρμα σιγά σιγά χάνει το σκούρο χρώμα του και γίνεται πάλι φυσιολογικό.
Η ELICINA® είναι μια κρέμα για εναλλακτική φυσική θεραπεία που απορροφά γρήγορα και μειώνει την υπερβολική ποσότητα μελανίνης που προκαλεί τη δυσχρωμία και το μέλασμα. Η κρέμα φτιάχνεται από τη συλλογή των εκκρίσεων του σαλιγκαριού που ζει στη Χιλή Helix Aspersa Müller το οποίο τις εκκρίνει για να επισκεύαζει τις βλάβες στο δέρμα του.
Αυτή η φυσική κρέμα επαναφέρει το φυσιολογικό χρώμα του υγιούς δέρματος.  Επιταχύνει την αναγέννηση του δέρματος και την αντικατάσταση των κατεστραμένων κυττάρων,  ενώ τατόχρονα ανοίγει τους φραγμένους πόρους, επιτρέπει την αποβολή των νεκρών κυττάρων, απαλύνει το δέρμα και βοηθά στο σβήσιμο των ουλών και των ατελειών του δέρματος. Επίσης προλαμβάνει την ουλοποίηση.
Η Elicina δρα βαθύτερα μέσα στους θήλακες του δέρματος για να αποκαταστήσει ένα φυσολογικό υγιές δέρμα με φυσιολογική παραγωγή χρωστικής, σε αντίθεση με τα προϊοντα που λευκαίνουν το δέρμα χημικά.
Επίσης δρα και στην επιφάνεια: Το γλυκολικό οξύ που περιέχει σε μικρή αναλογία (μόνο 1.6%)  είναι συνδυασμένο με τους βιοδιαθέσιμους παράγοντες που επιταχύνουν την αναγέννηση και αποκαθιστούν τη φυσιολογική λειτουργία του δέρματος μετά από βλάβη, καλύτερα από κάθε συνδυασμό γλυκολικού οξέος που έχει φτιάξει ο άνθρωπος στο εργαστήριο.  

Το Μέλασμα & η διαδικασία ανανέωσης του δέρματος
Η ανανέωση του δέρματος είναι μια  διαδικασία απο δύο βήματα: (α) το δέρμα είναι ερεθισμένο ή ελαφρώς τραυματισμένο από παράγοντες απολέπισης (όπως είναι το γλυκολικό οξύ που περιέχεται φυσικά και σε μικρή ποσότητα στην Elicina) ή ελαφρώς τραυματισμένο από άλλους παράγοντες (όπως κάψιμο από laser).
Αυτό ακολουθείται από το βήμα: (β) όπου μια φυσική ανακατασκευή του δέρματος η οποία αφαιρεί τις ατέλειες, ξαναφτιάχνει το κολλαγόνο και τις ίνες ελαστίνης που κάνουν σφιγκτό το δέρμα, και αυξάνουν την ποσότητα την ποσότητα των glycosamoinoglycans, τις πρωτεϊνες που κατακρατούν την υγρασία και δίνουν στο δέρμα τη σταθερότητα του.
Οσο μεγαλύτερη είναι η απολέπιση ή η βλάβη στο δέρμα, τόσο μεγαλύτερη είναι είναι η ανακατασκευή. Δυστυχώς η μεγάλη απολέπιση προκαλεί έντονο ερεθισμό του δέρματος με κνησμό, καύσο και πόνο. Τα αποτελέσματα της εφαρμογής του Laser κλπ. εξαρτώνται από τις ικανότητες του ειδικού. Ωστόσο για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα είναι αναγκαίο η διαδικασία επούλωσης να είναι γρήγορη. Εδώ είναι που η Elicina παίζει τον πιό σημανικό ρόλο γιατί επιταχύνει με φυσικό τρόπο την αναγέννηση του δέρματος.
Το γλυκολικό οξύ στην Elicina διαλύει τους δεσμούς μεταξύ των νεκρών κυττάρων του δέρματος επιτρέποντας να απομακρυνθούν και να αποκαλυφθεί το νέο δέρμα που είναι αποκάτω. Επίσης το γλυκολικό οξύ επηρεάζει τα νεοσχηματισμένα κύτταρα κερατίνης στη βασική στιβάδα προκαλώντας το κύριο μέρος του να σηκωθεί και να διαχωριστεί από το υποκείμενο δέρμα. Αυτό δίνει στο δέρμα μια περισσότερο λεία εμφάνιση και αίσθηση. Αυτό επίσης μειώνει τις ρυτίδες στην επιφάνεια του δέρματος.Το γλυκολικό οξύ είναι ικανό να εισχωρήσει μέσα από τα κυτταρικά τοιχώματα λόγω του μικρού μοριακού μεγέθους του και επίσης κρατά τους θύλακες του δέρματος ανοικτούς μεταφέροντας εσωτερικά τους επιταχυντές αναγέννησης του δέρματος και βιοδιαθέσιμα συστατικά που περιέχονται στις εκκρίσεις του σαλιγκαριού: αλλαντοϊνη, κολλαγόνο, ελαστίνη, βιταμίνες, πρωτεϊνες και πεπτίδια (αλύσσους αμινοξέων). Το τελευταίο δίνει μύνημα στο σώμα να αρχίσει την παραγωγή ανθρώπινων κυττάρων δέρματος τόσο γρήγορα όσο και η διόρθωση του δέρματος του σαλιγκαριού. Ολα αυτά τα συστατικά βρίσκονται στις εκκρίσεις του σαλιγκαριού και στην Elicina σε μια φυσική βιοσυμβατή μορφή.
Οταν μπει μέσα στο θύλακα η αλλαντοϊνη και τα ειδικά πεπτίδια και οι πρωτεϊνες θα προκαλέσουν το σχηματισμό νέων ελαστικών κυττάρων, κολλαγόνου και φυσιολογικό χρωματισμό του δέρματος. Επίσης θα συρικνώσουν και θα αντικαταστήσουν τις παλιές ίνες κολλαγόνου.
Χρήση: Δύο φορές την ημέρα σε καθαρό δέρμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μικρά Κοψίματα Ρυτίδες »
  • Η Ιστορία
    Η Ιστορία Η ιστορία της ανακάλυψης της Elicina    Τα σαλιγκάρια εμφανίστηκαν στη γη χιλιάδες χρόνια πριν. Κατά την διάρκεια της ¨Αρχαίας Ελληνιστικής Περιόδου¨ άνθρωποι όπως ο Ιπποκράτης, ο Ζέζος και μεταξύ άλλων ο Πλίνιος, χρησιμοποιούσαν το σαλιγκάρι…
 

επικοινωνήστε

ΒΙΒΑΦΑΡΜ Α.Ε.
Φαρμακευτικά & Παραφαρμακευτικά Είδη
Πεντέλης 110 Μαρούσι • Τ.Κ 15126
Τ: 210 8034403 • F: 210 8034495
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.vivapharm.gr
ή επικοινωνήστε μέσω
της ηλεκτρονικής μας φόρμας

μείνετε συντονισμένοι

newsletter: μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα και προϊόντα μας!

Για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης χρησιμοποιούμε Cookies όπως περιγράφεται στην Πολιτική Χρήσης Cookies