Ραγάδες εγκυμοσύνης

Οι ραγάδες είναι αποτέλεσμα της υπερέκτασης των ινών του κολλαγόνου και της ελαστίνης μέχρι του σημείου να σπάζουν και προκαλούνται όταν το δέρμα υπερεκτείνεται ενώ βρίσκεται κάτω από διαταραχές των ορμονών όπως εγκυμοσύνη, εφηβεία (γρήγορη ανάπτυξη), body builders όταν χρησιμοποιούν στεροειδή ή όταν κάτω από πίεση απελευθερώνονται στεροειδείς  ορμόνες από τα επινεφρίδια.

(Αυτές οι ορμονικές διαταραχές σε άνδρες και γυναίκες  προκαλούν σύσφιξη στους θύλακες των τριχών και επιτρέπουν να σκληρηνθεί το σμίγμα μέχρι του σημείου να κλείσουν οι πόροι. Αυτό προκαλεί απώλεια των τριχών, ακμή, και δεν επιτρέπει την επούλωση των ουλών περιλαμβανομένων και των ραγάδων).  Οι άνθρωποι που παίρνουν και χάνουν βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα αποκτούν επίσης και ραγάδες αλλά οι βλάβες μπορεί να είναι τόσο εκτεταμένες ώστε να μην μπορούν να βοηθηθούν από την Elicina.

Τα πιο κάτω θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τη θεραπεία των ραγάδων και ειδικά το ρόλο του φυσικού γλυκολικού οξέος και τη βιοδιαθέσιμη αλλαντοϊνη που περιέχει η Elicina.

Το δέρμα αποτελείται από τρεις στιβάδες, την επιδερμίδα, το χόριο και τον υποδόριο ιστό. Η επιδερμίδα η εξωτερική  στιβάδα του δέρματος είναι γνωστή ως κεράτινη στιβάδα. Η κεράτινη στιβάδα είναι ένα ανθεκτικό, αδιάβροχο κάλυμμα  που αποτελείται από νεκρά κύτταρα τα οποία συνεχίζουν να αποβάλλονται καθώς τα νέα κύτταρα έρχονται από μέσα.
Αυτή είναι η στιβάδα που επηρεάζουν τα περισσότερα  προϊόντα φροντίδας του δέρματος, βελτιώνοντας την όψη του δέρματος, μέσω  προσωρινής σταθεροποίησης των νεκρών κυττάρων. Αυτό δίνει ομαλή λάμψη, δημιουργώντας  απαλότερη υφή, πιο λαμπερό δέρμα, αλλά για να βελτιώσετε αληθινά την κατάσταση του δέρματος, θα χρειαζόσασταν μια ουσία που θα μπορούσε να διαπεράσει την εξωτερική στιβάδα του δέρματος. Το γλυκολικό οξύ επηρεάζει τα καινούργια κερατινοκύτταρα  στο κάτω μέρος της κεράτινης στιβάδας, προκαλώντας το μεγαλύτερο μέρος της να τραβηχτεί  προς τα πίσω και να χωριστεί από την στιβάδα που είναι κάτω από αυτή. Αυτό δίνει στο δέρμα πολύ απαλότερη εμφάνιση και αίσθηση. Η διαφανής στιβάδα που βρίσκεται ενδιάμεσα στην επιδερμίδα περιλαμβάνει ώριμα κύτταρα μπροστά από την κεράτινη στιβάδα. Η βασική στιβάδα αναγεννά  κύτταρα του δέρματος που πιθανότατα ωριμάζουν μέσα στα squamous κύτταρα. Αυτή η στιβάδα  περιέχει μελανοκύτταρα, τα κύτταρα  που δίνουν χρωστική ουσία στο δέρμα, γνωστή ως μελανίνη.

Η έκθεση στον ήλιο κάνει τα μελανοκύτταρα να παράγουν περισσότερη μελανίνη  στην προσπάθειά τους να προστατέψουν την επιδερμίδα. Για αυτό το δέρμα παίρνει αυτή τη μαυρισμένη εμφάνιση μετά από έκθεση στον ήλιο. Το προϊόντα μαυρίσματος χωρίς ήλιο δεν επηρεάζουν τα μελανοκύτταρα, αλλά χρησιμοποιούν ένα συστατικό που λέγεται δεϋδρόξυακετόνη (DHA)  για να χρωματίσουν το δέρμα σε κόκκινο- καφέ χρώμα, και να μιμηθούν το μαύρισμα.

Κάτω από την επιδερμίδα είναι το χόριο. Αυτή  η στιβάδα  είναι υπεύθυνη για την ελαστικότητα, το σχήμα και την ανθεκτικότητα του δέρματος.

Η ελαστίνη κάνει το δέρμα  να επανέρχεται στην αρχική του θέση εύκολα, και το κολλαγόνο δίνει ανθεκτικότητα με σκοπό να προλάβει την υπερέκταση ή την υπερβολική χαλάρωση. Και οι δύο τύποι των ινών είναι ευάλωτοι στην ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία που τους καταστρέφει.

Τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος που περιέχουν κολλαγόνο και ελαστίνη συνήθως δεν μπορούν να αποκαταστήσουν αυτές τις ίνες επειδή τα μόρια τους είναι πολύ μεγάλα για να διαπεράσουν την κεράτινη στιβάδα.  Ετσι χρησιμοποιώντας μια κρέμα κολλαγόνου μετά από απολέπιση δεν θα βοηθήσετε το δέρμα να αναγεννηθεί γρήγορα. Αντίθετα το γλυκολικό οξύ που υπάρχει μέσα στις εκκρίσεις του σαλιγκαριού είναι ικανό λόγω του μικρού σχήματος του μορίου του, να διαπεράσει τα τοιχώματα των κυττάρων, να κρατά τους θύλακες των τριχών ανοικτούς, μεταφέροντας στο εσωτερικό τους βιοδιαθέσιμα υλικά από τις εκκρίσεις του σαλιγκαριού δηλαδή αλλαντοϊνη, κολλαγόνο, ελαστίνη, πρωτεΐνες και βιταμίνες.

Η Elicina περιέχει μόρια κολλαγόνου και ελαστίνης που θα εισχωρήσουν εσωτερικά στους θύλακες του δέρματος μεταφερόμενα από το γλυκολικό οξύ καθώς όλα συνδυάζονται στις εκκρίσεις του σαλιγκαριού. Το κολλαγόνο και η ελαστίνη θα βοηθήσουν στη διαδικασία αναγέννησης του κατεστραμένου δέρματος με τη γρήγορη αποκατάσταση της ικανότητας του δέρματος να κατακρατά νερό.

Όταν εισχωρήσουν στο θύλακα η αλλαντοϊνη και οι αλυσίδες αμινοξέων (πεπτίδια και πρωτεΐνες) που βρίσκονται στην Elicina, θα έχουν σαν στόχο την επιτάχυνση της δημιουργίας νέων ελαστικών ινών, κολλαγόνου και χρωστικής, συμπληρώνοντας τα κενά των ραγάδων. Επίσης θα συρρικνώσει και θα αντικαταστήσει τις γερασμένες ίνες και το κατεστραμμένο κολλαγόνο. Πολύ σύντομα η νέα αόρατη τρίχα γνωστή ως lanougo θα βγεί μέσα από τους αποκατεστημένους θύλακες των τριχών σε αυτές τις περιοχές. Τώρα πρέπει να προστατευθεί το δέρμα από περισσότερη βλάβη με ένα αντηλιακό, με δείκτη 15 ή μεγαλύτερο και να αποφεύγεται η ηλιοθεραπεία κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Ο υποδόριος ιστός συνδέεται χαλαρά με τα όργανα και περιέχει ένα στρώμα λίπους σαν μόνωση. Εκεί επίσης βρίσκονται οι περισσότεροι θύλακες των τριχών και οι ιδρωτοποιοί αδένες.

H Elicina Lotion 300 ml θα διαρκέσει πάνω από ένα μήνα εάν χρησιμοποιηθεί σε ραγάδες ή σε ουλές. Απλώστε απαλά ένα λεπτό στρώμα lotion στο δέρμα δύο φορές την ημέρα σε συνδυασμό με ένα καλό πρόγραμμα massage για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και τη σκληρή επιδερμίδα.

H Elicina είναι υποαλλεργική και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιδιά και εγκύους χωρίς κανένα κίνδυνο. Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι η απαλότητα στο δέρμα και μέσα σε λίγες μέρες ή εβδομάδες συστηματικής χρήσης μιας μικρής ποσότητας δύο φορές την ημέρα, θα δείτε και θα αισθανθείτε τα αποτελέσματα. Τότε θα μπορέσετε να δείτε πόσο θα χρειαστεί να πετύχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.   

Η Elicina περιέχει 50% ενυδατικούς παράγοντες και 50% εκκρίσεις από το σαλιγκάρι Helix Aspersa Muller.  

 ΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΡΑΓΑΔΕΣ

Παρακαλούμε κάντε το TEST της Elicina: Εάν τα σημάδια ή οι ουλές είναι πολύ μεγάλα ή εάν έχετε ραγάδες σε μιά μεγάλη περιοχή του σώματος σας, συνιστούμε το test της Elicina. Σε μιά μικρή περιοχή ή πάνω σε ένα μέρος του σώματος σας, βάζετε λίγη ποσότητα Elicina δύο φορές την ημέρα, κάθε ημέρα για δύο μήνες  και μετά θα συγκρίνετε με την περιοχή που δεν βάλατε. Σε 6 έως 8 βδομάδες θα δείτε βελτίωση.
Δεν πρέπει όμως να περιμένετε ότι θα δείτε θαύματα σε λίγες μέρες ή εβδομάδες για πολύ σοβαρές βλάβες του δέρματος όπως είναι οι ραγάδες, ατυχήματα ή ακόμη ουλές από ακμή. Αλλά σε 6 έως 8 εβδομάδες θα μάθετε πόσο καιρό θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την Elicina για να δείτε τα πλήρη αποτελέσματα που το σώμα σας μπορεί να πετύχει με την Elicina.
Μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί η Elicina για αρκετούς μήνες για να έχετε τα πλήρη αποτελέσματα που επιθυμείτε. Οι ραγάδες είναι βαθιές ουλές μέσα στο δέρμα σας που προκαλούνται από υπερέκταση των ινών του δέρματος για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ ταυτόχρονα περνάτε ορμονικές διαταραχές, έτσι μπορεί να πάρει αρκετό καιρό για αυτές τις ουλές να σβήσουν ή βελτιωθούν σημαντικά. Χρησιμοποιήστε την Elicina πρωϊ και βράδυ.
Για καλύτερα αποτελέσματα σε χηλοειδή ή βαριές ραγάδες ακολουθήστε το εξής πρόγραμμα: Δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα (όχι περισσότερο), κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο και μετά δυνατό massage με ένα σφουγγάρι απολέπισης σώματος για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα. Η απολέπιση μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση του "μουντού" δέρματος και των νεκρών κυττάρων από τις ουλές που φαίνονται σαν ραγάδες.

Πρώτα σημάδια βελτίωσης
Το πρώτο αποτέλεσμα που θα δείτε είναι η απαλότητα στο δέρμα σας. Το τελικό στάδιο επούλωσης γίνεται όταν μια νέα ¨αόρατη τρίχα¨ που ονομάζεται ¨lanugo¨ αρχίζει να βγαίνει από τους αποκατεστημένους θύλακες των τριχών εκεί που το δέρμα είχε καταστραφεί και είχε ουλές ή ραγάδες (βαθιές ουλές μέσα στην επιδερμίδα). Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει 6 έως 12 μήνες για παλιές ουλές. Εάν δεν το κάνετε με σύστημα μπορεί να μην έχετε το αναμενόμενο αποτέλεσμα και να μη βοηθήσετε το σώμα σας να αυτοθεραπευτεί. Το κάπνισμα, η ηλιοθεραπεία, κακή διατροφή ή το stress θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα, όπως και η μη συχνή εφαρμογή.

Γενικές οδηγίες χρήσης

  • Για ήπιες ή μικρότερες ουλές ή ραγάδες 4-6 εβδομάδες
  • Για εμφανή αποτελέσματα σε μέτριες ραγάδες 6-10 εβδομάδες (εάν ακολουθηθεί το πιο κάτω πρόγραμμα massage).
  • Για σημαντική επανόρθωση από τα εγκαύματα ή από σοβαρά κατεστραμμένο δέρμα 12-16 εβδομάδες. Για τις ραγάδες δύο βαζάκια είναι αρκετά, για 6-8 εβδομάδες, εάν απλώνετε λίγη κρέμα δύο φορές την ημέρα σε μικρή επιφάνεια, για να δείτε πόσο σας βοηθά η Elicina. Θα παρατηρήσετε την αλλαγή στην υφή του δέρματος. Θα γίνει απαλό σαν του μωρού. Θα χρειαστεί 4-8 μήνες για να σβήσουν οι ραγάδες που άφησε μια εγκυμοσύνη, η γρήγορη ανάπτυξη, το bodybuilding και το σπάσιμο του κολλαγόνου που οφείλεται σε υπερέκταση των ιστών κατά τη διάρκεια ορμονικών διαταραχών.

Εφαρμογή και massage
Η Elicina πρέπει να χρησιμοποιείται δύο φορές την ημέρα (πρωί και βράδυ) κάθε μέρα. Όταν χρησιμοποιείτε την Elicina για παλιές ή βαθιές ραγάδες μπορείτε να αρχίσετε και μια επιπρόσθετη απολέπιση με massage δύο φορές την εβδομάδα. Κάνετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο και δυνατό massage με ένα σφουγγάρι απολέπισης σώματος για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα. Η απολέπιση μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση του μουντού δέρματος και των νεκρών κυττάρων στις ουλές που φαίνονται σαν ραγάδες, αλλά μόνο όταν το δέρμα έχει μαλακώσει ικανοποιητικά στο μπάνιο. Χρησιμοποίηστε το σφουγγάρι απολέπισης και κάποιο ενυδατικό προϊόν της επιλογής σας στην περιοχή που γίνεται το massage. Μετά απλώστε την Elicina πάνω στο δέρμα με την υπεραιμία.

 Χρήση: Δύο φορές την ημέρα σε καθαρό δέρμα.

  • Η Ιστορία
    Η Ιστορία Η ιστορία της ανακάλυψης της Elicina    Τα σαλιγκάρια εμφανίστηκαν στη γη χιλιάδες χρόνια πριν. Κατά την διάρκεια της ¨Αρχαίας Ελληνιστικής Περιόδου¨ άνθρωποι όπως ο Ιπποκράτης, ο Ζέζος και μεταξύ άλλων ο Πλίνιος, χρησιμοποιούσαν το σαλιγκάρι…
 

επικοινωνήστε

ΒΙΒΑΦΑΡΜ Α.Ε.
Φαρμακευτικά & Παραφαρμακευτικά Είδη
Πεντέλης 110 Μαρούσι • Τ.Κ 15126
Τ: 210 8034403 • F: 210 8034495
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.vivapharm.gr
ή επικοινωνήστε μέσω
της ηλεκτρονικής μας φόρμας

μείνετε συντονισμένοι

newsletter: μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα και προϊόντα μας!

Για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης χρησιμοποιούμε Cookies όπως περιγράφεται στην Πολιτική Χρήσης Cookies