Rosacea

Rosacea (ροδόχρους νόσος). Η rosacea είναι ενδεχομένως μια προοδευτική νευρο αγγειακή διαταραχή που γενικά επηρεάζει το δέρμα του προσώπου και των ματιών.

Στη Rosacea τα αιμοφόρα αγγεία του δέρματος υφίστανται αλλαγές στην λειτουργία και έχουν μεγαλύτερη ανταπόκριση από την κανονική σε εσωτερικά και εξωτερικά ερεθίσματα. Αυτές οι αλλαγές είναι τελικά υπεύθυνες για την εξέλιξη των συμπτωμάτων της rosacea.

Τα πιο κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν ερυθρότητα στο πρόσωπο και φλεγμονή κατά μήκος της προσβληθείσας περιοχής, συνήθως μύτη, μάγουλα, σαγόνι και μέτωπο, ευρυαγγείες, οίδημα στο πρόσωπο, αίσθημα καψίματος και φλεγμονώδεις βλατίδες, φλύκταινες και οζίδια. 
Η rosacea αναπτύσσεται βαθμιαία με ήπια επεισόδια ερυθρότητας τα οποία με το χρόνο μπορεί να οδηγήσουν σε ένα μόνιμα κόκκινο πρόσωπο. Η rosacea μπορεί να επηρεάσει τα μάτια και τα βλέφαρα. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν ερυθρότητα, ξηροφθαλμία, αίσθημα ξένου σώματος, κερατίτιδα, βλεφαρίτιδα, επισκληρίτιδα, κλπ.
Να αποφεύγετε καταστάσεις που επιτείνουν την ερυθρότητα, όπως είναι τα καυτά φαγητά, τα πολλά καρυκεύματα, ζεστά ροφήματα ή αλκοόλ. Ο ήλιος επιδεινώνει την rosacea για αυτό είναι πολύ σημαντική η καθημερινή χρήση ενός καλού αντιηλιακού που δεν ερεθίζει. Όταν υπάρχει ερεθισμός από χημικά αντιηλιακά, θα ήταν κατάλληλη η χρήση ενός φυσικού αντιηλιακού. Τα φυσικά αντιηλιακά βασίζονται στις ιδιότητες των συστατικών του να αντανακλούν τις ηλιακές ακτίνες ενώ τα χημικά απορροφούν την ηλιακή ενέργεια. Τα πιο κοινά φυσικά αντιηλιακά βασίζονται σε οξείδια του ψευδαργύρου και το οξείδιο του τιτανίου.

 Διαφορά της rosacea από την ακμή

Η rosacea είναι μια νευροαγγειακή διαταραχή και επηρεάζει την συγκεκριμένη περιοχή που έχει προσβληθεί. Στην rosacea συνήθως δεν παρατηρούνται τα μαύρα στίγματα που βλέπουμε στην ακμή. Επίσης η ηλικία και το σημείο εμφάνισης μας δίνει την εικόνα. Η rosacea είναι συνήθως πάθηση των ενηλίκων που γενικότερα  περιορίζεται στη μύτη, στα μάγουλα, στο σαγόνι και στο μέτωπο και μπορεί επίσης να συνυπάρχει με την ακμή.
Μερικοί που έχουν rosacea έχουν επίσης και συμπτώματα με σημαντικά στοιχεία ακμής έτσι είναι εύκολο να μπερδευτεί με την ακμή.
Οι βλατίδες και οι φλύκταινες της rosacea  τείνουν να είναι λιγότερο θηλώδεις. Η rosacea έχει σαν βάση μια έντονη ερυθρότητα η οποία σχετίζεται με την νόσο και έτσι διαφέρει από την ακμή. Όσοι έχουν ακμή φυσιολογικά δεν έχουν συμπτώματα ερυθρότητας.
Καθώς και οι δύο καταστάσεις είναι φλεγμονώδεις, η θεραπεία της rosacea και της ακμής μπορεί να είναι κάπως παρόμοιες, αλλά μερικές θεραπείες για την ακμή μπορεί να χειροτερέψουν την rosacea. 

Χρησιμοποιήστε την Elicina cream ή την Elicina cream Plus ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σας δύο φορές την ημέρα σε καθαρό δέρμα. Αρχικά μπορεί να παρατηρήστε μια ελαφριά επιδείνωση αλλά μετά από δύο ή τρεις ημέρες η βελτίωση θα είναι εμφανής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ακμή Ηλιακά εγκαύματα και φακίδες »
  • Η Ιστορία
    Η Ιστορία Η ιστορία της ανακάλυψης της Elicina    Τα σαλιγκάρια εμφανίστηκαν στη γη χιλιάδες χρόνια πριν. Κατά την διάρκεια της ¨Αρχαίας Ελληνιστικής Περιόδου¨ άνθρωποι όπως ο Ιπποκράτης, ο Ζέζος και μεταξύ άλλων ο Πλίνιος, χρησιμοποιούσαν το σαλιγκάρι…
 

επικοινωνήστε

ΒΙΒΑΦΑΡΜ Α.Ε.
Φαρμακευτικά & Παραφαρμακευτικά Είδη
Πεντέλης 110 Μαρούσι • Τ.Κ 15126
Τ: 210 8034403 • F: 210 8034495
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.vivapharm.gr
ή επικοινωνήστε μέσω
της ηλεκτρονικής μας φόρμας

μείνετε συντονισμένοι

newsletter: μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα και προϊόντα μας!

Για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης χρησιμοποιούμε Cookies όπως περιγράφεται στην Πολιτική Χρήσης Cookies